Rijksmuseum voor oudheden Leiden

Met de oudste een dagje naar het museum voor oudheden geweest.

Route beschrijving was prima, zeker de tip om te parkeren op een groot parkeerplaats waar je dan gratis met een pendelbusje voor de deur wordt afgezet en eventueel weer kan worden opgehaald.

Jammer dat ongeveer een kilometer voor aankomst op het parkeerterrein en wegwerkzaamheden waren, wat ons 20 minuten omrijden heeft gekost. Het lijkt wel of ze zoiets altijd bewaren voor in de vakantie..

Maar goed, aangekomen in het museum hebben we onze ogen uitgekeken.

Er was veel meer te zien dan we in eerste instantie hadden verwacht. Echte mummies, sarcofagen, beelden, vazen, oude wapens, harnassen, te veel om op te noemen en alles met goede beschrijvingen.

Het restaurant is niet groot en ook niet spotgoedkoop, maar we hebben daar heerlijk wat gegeten en gedronken met goede service.

Na een kleine 5 uur hadden we alles wel zo’n beetje bekeken.

Vergeten om het nummer van de pendelbus te noteren, vroeg ik erna bij de receptie en de vriendelijke dame bood gelijk aan om zelf te bellen.

Binnen 5 minuten was het pendelbusje al ter plaatsen en een kleine 10 minuten later waren we weer bij het parkeerterrein.

Zoonlief was op de heenweg zijn rvs waterfles verloren, deze was gevonden door de chauffeur en hij had hem netjes bij de kiosk afgegeven waar we hem weer konden ophalen.

Al met een geslaagde dag uit.

 

17441 Views 8 Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.